Düzce Valiliği tarafından 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekşi Mayanın İzinde Yöresel Köy Ekmeği Yapımı” etkinliği, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Akçakoca Yukarı Mahalle’de gerçekleştirildi.
DMHA DÜZCE-Etkinliğe; Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kavuncuoğlu, Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Öztürk, Öğr. Gör. Dr. Vedat Kayış ile Tarihi Yukarı Mahalle Derneği Başkanı Gaziye Tekin katıldı.Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının uygulamalı olarak köy ekmeği yapımı gerçekleştirdiği etkinlikte, katılımcılar Türk kültüründe somut olmayan kültürel miras kapsamında önemli bir yere sahip olan ekşi mayalı köy ekmeğiyle ilgili deneyim kazandı. Etkinlik, öğrencilerin öğrenme süreçlerini zenginleştirirken, Üniversite ile yerel halkın kültürel paydada buluşmasına vesile oldu.Yemeklerin bir kültürün en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan yetkililer, geçmişten günümüze aktarılan yemek tariflerinin ulusal kimliğin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Doğa ile olan bağın da yemekler aracılığıyla ortaya konduğuna dikkat çekildi. Bu doğrultuda, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, somut olmayan kültürel değerleri sahiplenerek turizme yönelik önemli bir adım attı.Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, sadece eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda kültür, tarih ve ortak geçmişin mirasçısı olarak milli kültür ve değerlerin nesillere aktarılması misyonunu da sürdürdüğünü ifade etti.
Henüz Yorum Yok