Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte markalı ürünleriyle yerini aldı.
DMHA DÜZCE-Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı; Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” temasıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Düzce’de geniş bir katılımla organize edildi. Düzce Valiliği, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve birçok paydaş kurumun iş birliğiyle düzenlenen etkinlik Erguvan Tesislerinde gerçekleştirildi.Programa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, DAGEM Müdürü Prof. Dr. Meral Kekeçoğlu ve üniversitenin farklı birimlerinden akademisyenler katılım sağladı.Etkinlik alanında kurulan stantlarda, Türk mutfağına özgü lezzetler, Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel tatlar tanıtıldı. DAGEM standı ise, tescilli Yığılca arısı, coğrafi işaretli kestane balı, propolis çeşitleri ve doğal gıda saklama bezleri ile büyük ilgi gördü. Ziyaretçilere ürünler hakkında bilgi verilirken, DAGEM’in sürdürülebilir ve yenilikçi üretim anlayışı da vurgulandı.DAGEM’in bu etkinlikteki varlığı, hem Düzce’nin zengin arıcılık potansiyelini hem de yerel üretimin katma değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Henüz Yorum Yok