“Bir damlası bin emek” olan Düzce Kestane Balı, üreticilerin emeği ve doğanın sunduğu bereketle sofralara ulaşmaya devam ediyor.
DMHA DÜZCE-Düzce Valiliği’nin koordinasyonunda, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Düzce İl Özel İdaresi ve Düzce İli Arı Yetiştiriciliği Birliği iş birliğiyle düzenlenen Kestane Balı Hasat Şenliği, Güven Köyünde gerçekleştirildi.Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve birçok protokol üyesi katıldı. Etkinlikte, Sayın Vali Selçuk Aslan peteklerden bal sağımını bizzat yaparak üreticilere eşlik etti.Vali Aslan yaptığı açıklamada, Düzce’de 801 arı işletmesi bulunduğunu ve yıllık yaklaşık 450 ton bal üretimi yapıldığını belirtti. Özellikle aromasıyla dikkat çeken Düzce kestane balının, yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası alanda da ilgi gördüğünü vurguladı.Gençlerin ve kadınların arıcılığa yönelmesiyle birlikte hem üretim miktarının hem de işletme sayısının istikrarlı biçimde arttığını belirten Vali Aslan, destekleyici politikaların ve eğitimlerin süreceğini ifade etti.Şenlikte üreticilere destek sunan kurumlara teşekkür edilirken, Düzce’nin markalaşan doğal ürünlerinden biri olan kestane balının tanıtımı açısından da önemli bir adım atıldı.
Henüz Yorum Yok